FRESH START

7/11/2017

Tänään kotiin ajellessani päätin, että nyt on aika poistaa tästä blogista kaikki vanha pois, ja katsoa kohti tulevaisuutta. Miulla on tosiaan ollut tää blogi pystyssä nyt 6 vuotta ja oon bloggaillut kuuden vuoden aikana välillä enemmän ja välillä sitten taas vähän vähemmän. Viimeisen puolentoistavuoden ajan blogi on kuitenkin ollut täydessä hiljaiselossa, ja nekin muutamat postaukset joita oon tänne tämän ajanjakson aikana kirjoitellut, on tuntunut ihan väkisin tekemiseltä.

Rupesin etenemään blogini kanssa hyvää vauhtia, pääsin blogiyhteisöön mukaan ja tutustuin moniin bloggaajiin ja somevaikuttajiin. Monien vuosien ajan blogini ehkä jollain tavalla junnasi vaan paikallaan, eikä ystäväpiiristä löytynyt oikeastaan yhtäkään, kellä olisi ollut blogin kirjoittamista harrastuksenaan. Rupesin sitten kuitenkin tutustumaan kaikkiin uusiin ihmisiin blogipiireistä, ja aloin näkemään ikäänkuin "sisäpuolelle".  Opin huomaamaan kuinka uskomattoman paljon niiden postauksien ja julkaisujen takana onkaan kaikkea, mitä ei ikinä uskoisi. Jokainen kuvan asetelma mietitään millin tarkkuudella, kommentit mietitään pitkän harkinnan kanssa äärettömän huolella, jotta voidaan nostaa julkaisua mahdollisimman näkyviin. Levitetään yltiöpositiivisuutta, jotta omasta elämästä saataisiin mahdollisimman positiivinen illuusio, unohtaen kaikki elämän inhimilliset viat ja huonot, epätäydelliset hetket. Kaikki tämä, mikä oli ennen vaikuttanut tavoittelemisen arvoiselta, ei enää tuntunutkaan yhtään omalta. Jossain vaiheessa aloin ahdistumaan siitä, kuinka suorittamista ja "kulissia" bloggaaminen todella on valitettavan monen kohdalla. Niin monet bloggaajat ja somettajat on niin orjuuntuneita niille kikoille saada seuraajia, näkyvyyttä ja hyväksyntää. Kun vihdoin olin päässyt niinsanottuihin piireihin, en vaan kokenut sitä ilmapiiriä millään lailla omaksi ja mukavaksi. Koin paljon enemmän ahdistusta koko blogin pitämisestä, kun iloa. Loppujen lopuksi koin parhaaksi vaan jättäytyä pois koko blogimaailmasta, ja miettiä omaa suuntaa uudestaan.

 Nyt, pitkän tauon jälkeen, nään oman polun paljon selkeämmin kuin aiemmin, kun koin lähinnä kaiken tämän vaan pelkkänä suorituspaineena. Olen päättänyt, että haluan kuitenkin palata blogin pitämisen pariin, mutta aion tehdä sen juuri omilla ehdoillani ja ideoillani. Tahon palata takaisin siihen, kun vielä nautin bloggaamisesta, ja kun se vielä oli miulle keino ilmaista itseäni. Miulla on myös vähän uusia suunnitelmia siitä, minkälaisia postauksia jatkossa tulen tekemään entisten sijaan. Katsotaan, mihin suuntaan tämä uusi tuuli nyt miut ja tän blogin lähtee viemään!


Loppuun haluan vielä sanoa, etten missään nimessä tarkoita, että kaikki bloggaajat ja somevaikuttajat olisivat yllämainitun kuvauksen mukaisia. Nautin paljon esimerkiksi Indeadysissä mukana olemisesta ja oon saanut aivan ihania ystäviä blogimaailman kautta, ja oon myös äärimmäisen iloinen siitä, mitä kaikkea tää harrastus on tuonut mukanaan. Olisi myös kivaa kuulla, jos tämä postaus herätti siussa jonkinlaisia ajatuksia, tai jos tästä aiheesta on jollain muillakin jonkinlaisia kokemuksia!

1 kommentti:

  1. Aloin ite joskus muutama vuosi sitte huomaamaan sen, kuinka tosi monet kivat blogit alko muuttuun jotenki todella paljo itseään toistaviks ja kuvat ja tekstit oli ihan ku jostain aikakauslehdestä. Jotenki kaikki se täydellisyyden tavottelu vie sitä blogin kirjottajaa paljo kauemmas lukijoista, että se kiinnostus koko blogin lukemiseen häviää kyllä siinä vaiheessa. :/

    On tää blogimaailma kyllä muuttunu ihan älyttömästi täs viime vuosina. Ite taisin lopettaa joskus kolme vuotta sitte ja on kyllä sen verran tullu vieraannuttua koko touhusta, etten vois kuvitellakaa enää bloggaavani. :D Mut kiva et jatkat vielä!

    VastaaPoista